Jdi na obsah Jdi na menu
 


UKRAJINŠTÍ DOZORCI KONCENTRAČNÍCH TÁBORŮ -TRAWNIKIMÄNNER - SS-Wachmannschaften

Wachmannschaften des ᛋᛋ-und Polizeiführers in Distrikt Lublin známí též jako Trawnikimänner - Trawničtí muži

 

Trawnikimänner byla kolaborantská formace tvořená především Ukrajinci z Haliče Галичина, Volyně Волинь, Podolí Поділля a Lublinského distriktu, malou část formace tvořili Volksdeutsche (Němci podle národnosti) pocházející ze SSSR a příslušníci národů SSSR.

Ukrajinská kolaborantská formace Trawnikimänner byla vycvičena v táboře ᛋᛋ v Trawnikách.

 

Ukrajinská kolaborantská formace Trawnikimänner se cvičila v koncentračním táboře Trawniki, který byl součástí vyhlazovacího a koncentračního tábora Lublin / Majdanek.

Do koncentračního tábora Trawniki byli převezeni Židé z Varšavského ghetta a tranzitních ghett v Německu, Rakousku a na Slovensku, Židé v koncentračním táboře Trawniki pracovali pod dozorem ukrajinských dozorců ve výcviku jako otrocká pracovní síla.

 

Ukrajinská kolaborantská formace Trawnikimänner zajišťovala ostrahu nacistických vyhlazovacích táborů Belzec (Bełżec), Sobibor a Treblinka II, část příslušníků ukrajinské kolaborantské formace sloužila jako součást ᛋᛋ-Totenkopfverbände (organizace ᛋᛋ odpovědné za správu nacistických koncentračních a vyhlazovacích táborů) v koncentračních táborech Lublin / Majdanek a Osvětim.

 

ua_0001.jpgukr_nazi_11.jpg

 

▲ Znak ᛋᛋ-Totenkopfverbände (organizace ᛋᛋ odpovědné za správu nacistických koncentračních a vyhlazovacích táborů) je oblíbený i mezi příslušníky současných ukrajinských neonacistických milic 

 

Ukrajinská kolaborantská formace Trawnikimänner zajišťovala ostrahu nacistických táborů nucených prací pro Židy například v Treblince I, PoniatowejBudzyni nebo v Janówské ulici ve Lvově.

 

ua_0005.jpg

 

Ukrajinský zločinec ᛋᛋ Oberwachman Fedir Fedorenko Федір Федоренко ימח שמו - příslušník ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner sloužící ve vyhlazovacím táboře Treblinka - zástupce velitele první čety strážní roty - podílel se na střelbě do Židů opouštějících vagony transportních vlaků, dále pak na střelbě do Židů v šatnách plynových komor a v tzv. ošetřovně - v roce 1970 získal občanství USA - popravený v SSSR v roce 1986 - ukrajinský zločinec Fedir Fedorenko ימח שמו údajně jako americký turista navštívil v roce 1974 sovětský Krym, kde byl odhalen jako válečný zločinec a zatčen KGB. 

 

Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner se podíleli na deportacích Židů z ghett v okupovaném Polsku, sloužili jako doprovod transportních vlaků z ghett do vyhlazovacích táborů. 
Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner se podíleli na deportacích Židů z ghett ve Varšavě, Częstochowe, Lublinu, Lvově, Radomu, Krakově a Białystoku.

 

ua_0006.jpg

 

▲ Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner 

 

ua_0007.jpg

 

▲ Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner během výcviku -  tábor ᛋᛋ v Trawnikách 1942

 

ua_0008.jpg

 

▲ Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner - vyhlazovací tábor Belzec (Bełżec)

 

ua_0009.jpg

 

Heinrich Himmler ימח שמו si potřásá rukou s příslušníky ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner -  tábor ᛋᛋ v Trawnikách 

 

ua_0010.jpg

 

▲ Heinrich Himmler ימח שמו si potřásá rukou s příslušníky ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner -  tábor ᛋᛋ v Trawnikách

 

ua_0011.jpg

 

▲ Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner - bar tábora ᛋᛋ v Trawnikách

 

ua_0012.jpg

 

▲ Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner s příslušníkem Luftwaffe

 

ua_0013.jpg

 

▲ Příslušník ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner

 

ua_0014.jpg

 

▲ Příslušníci ukrajinské kolaborantské formace Trawnikimänner

 

 

 

Trestní zákoník 40/2009 Sb.

 

§ 403 Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka

 

(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.
(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným podobně účinným způsobem,
b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny,
c) spáchá-li takový čin jako voják, nebo
d) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.
(3) Příprava je trestná.

 

§ 404 Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka

 

Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 403 odst. 1, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

 

§ 405 Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia

 

Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo nacistické, komunistické nebo jiné zločiny proti lidskosti nebo válečné zločiny nebo zločiny proti míru, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

 

ua_nevidim-zlo.jpg